دربهای تمام چوب
تولید دربهای تمام چوب
تولید دربهای تمام چوب ممکن است زمانبر باشد اما زیبایی که به آشپزخانه شما میبخشد قابل چشم پوشی نیست. خیلی از افراد دوست دارند در دکوراسیون خانه خود از عوامل طبیعی مانند چوب استفاده کنند تا احساس شادابی و سرزندگی بیشتری داشته باشند. شما میتوانید از دربهای چوبی برای کابینت آشپزخانه، درب کمد دیواری و…، استفاده کنید.
ممکن است برای شما سوال پیش بیایید که آیا دربهایی مانند امدیاف نیز جزء دربهای تمام چوب در نظر گرفته میشود؟ همانطور که میدانید MDF یا Medium Density Fiber Board از خورده چوب به کمک چسب، واکس یا رزین تحت فشار و حرارت ساخته میشود. درب تمام چوب به دربی گفته میشود که از چوب درختان جنگلی در ساخت آن استفاده شده است. با توجه به این تعریف دربهای ABS، MDF، HDF و PVC جزء دربهای تمام چوب حساب نمیشوند.
در ادامه مقاله ابتدا درب تمام چوب و دربهای ABS، MDF، HDF و PVC را به شما معرفی میکنیم و در آخر در مورد چوب هایی که برای تولید دربهای تمام چوب استفاده میشود بیشتر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تعریف درب تمام چوب و مراحل ساخت آن
همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم درب چوبی به دربی گفته میشود که از چوب درختهای جنگلی در ساخت آنها استفاده شده باشد. به طور معمول چوب درخت راش برای ساخت درب استفاده میشود اما از چوب سایر درختها که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد، نیز در ساخت درب چوبی استفاده میشود.
مراحل ساخت به این صورت است که ابتدا تنه درخت خریده و الوار میشود. سپس برشهایی به عرض ۵ سانتیمتر، قطر ۵ سانتیمتر و طول ۱ متر به الوار داده میشود. حال ورقهای چوبی روی هم چیده میشود تا خشک شود. برای جلوگیری از ترک احتمالی چوب در آینده، چوبها را به ارتفاع ۵/۲ تا ۳ متر و عرض ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر به کمک چسب چوب و پیچ دستی به همدیگر میچسبانند. با این کار قدرت چوب تا حد ممکن گرفته میشود و درب دچار ترک خوردگی نخواهد شد.
برای اینکه چسب بین چوبها به خوبی خشک شود آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز به صورت عمودی قرار میدهند، با این کار چسب به خوبی بین لایههای چوب قرار گرفته و خشک میشود. پس از پشت سرگذاشتن مراحل بالا، دو لایه چوب به ضخامت ۲ میلیمتر به دو طرف کار پرس شده و بقیه مراحل ساخت درب با توجه به طرح انتخابی شما و اندازهی درب کابینت ادامه پیدا میکند.
درب MDF چیست؟
همانطور که در ابتدا گفتیم MDF از خردههای چوب ساخته میشود. در واقع میتوان گفت ام دی اف مانند نئوپان نوعی تخته چوب است که به صورت خشک ساخته میشود. برای زیبایی و جلوه بیشتر باید بر روی آن روکش کشیده شود. ملامینه بهترین روکش برای امدیاف محسوب میشود. اما شما میتوانید از روکش پی وی سی و یا چوب استفاده کنید.
درب HDF چیست؟
High Density fiberboard یا به صورت مخفف HDF مانند امدیاف جزء فرآوردههای چوبی به حساب میآید. این درب نیز مانند ام دی اف به روش خشک ساخته میشود و سپس بر روی آن یک لایه روکش داده میشود. روکشهای این درب در ایران ساخته نمیشود و از کشورهایی مانند چین، مالزی، ترکیه و رمانی وارد ایران میشود.
در ساخت این درب، ابتدا از چوب روس یک کلاف مستطیل شکل میسازند و سپس ورقهای پیش ساختهای از جنس HDF یا HPL را در دو طرف کلاف پرس میکنند. برای پر کردن فضای داخلی درب از شبکهای مانند پشم سنگ، یونولیت و یا هانی کامب استفاده میشود. با این کار استحکام و مقاومت درب افزایش مییابد.
درب ABS چیست؟
Acrylonitirile Butadiene Styrene یا به اختصار ABS یک پلیمر نفتی است که از آن استفاده زیادی در صنایع مختلف میشود. از این پلیمر در صنعت دربسازی به عنوان یک روکش به منظور ضد آب و رطوبت کردن درب استفاده میشود. همچنین از ABS و PVC میشود در کنار هم استفاده کرد. به این صورت که ابتدا یک لایه ABS بر روی چوب کشیده میشود سپس بر روی آن یک لایه پی وی سی کشیده میشود.
درب PVC چیست؟
این نوع درب به روش معمول ساخته میشود و پیویسی به عنوان یک روکش بر روی آن کشیده میشود. برای ساخت این درب ابتدا چهارچوب درب که از جنس چوب است ساخته میشود و برای پر کردن داخل درب از شبکههای هانی کامب یا شبکههای چوبی استفاده میشود. حال روی شبکهها یک ورق امدیاف را میچسبانند و بر روی آن یک ورق PVC وکیوم میشود. شاید برای شما سوال پیش بیاید که چگونه طرحهای مختلف را بر روی آن انجام میدهند؟ برای این کار باید طرح بر روی ام دی اف به کمک دستگاه CNC طراحی شود و بعد روکش پی وی سی بر روی آن نصب میشود.
چوبهای مناسب برای ساخت درب تمام چوب
چوب هر درخت دارای خصوصیات مخصوص به خود است و بسته به منطقه جغرافیایی که قرار است درب در آن نصب شود، باید چوب مناسب با همان منطقه را انتخاب کرد. به همین دلیل نمیتوان گفت که کدام چوب خوب یا بد است. تعریف خوب و بد بودن چوب به منطقه جغرافیایی که در آن میخواهید درب را نصب کنید بستگی دارد. در این قسمت مقاله به معرفی انواع چوبهای مناسب برای تولید دربهای تمام چوب میپردازیم و سعی میکنیم مزایا و معایب هر چوب را برای شما بازگو کنیم. به این صورت شما در هنگام تصمیمگیری راحتتر عمل خواهید کرد.
- ماهون: یکی از بهترین انتخابها برای ساخت درب تمام چوب، چوب درخت ماهون است. ضخامت و سختی این چوب بسیار بالا است و در نتیجه مقاومت بهتری در برابر رطوبت خواهد داشت. در مناطقی که رطوبت آن زیاد است چوب درخت ماهون بهترین انتخاب است. رنگ چوب این درخت قرمز مایل به قهوهای است.
- چوب درخت بلوط: درخت بلوط به دلیل دارا بودن سطح بالایی از تانین در برابر حشرات و قارچها بسیار مقاوم است. درخت بلوط به پایداری معروف است و بومی نیمکره شمالی زمین است. بلوط قرمز، بلوط چوب پنبهای و بلوط سفید از انواع این درخت است که بهتر است با توجه به آب و هوای محل سکونت شما یکی از آنها انتخاب شود.
- چوب درخت گیلاس: این چوب دارای بافتی نرم و هموار است و به همین دلیل قابلیت رنگپذیری خوبی دارد. تنوع رنگی این چوب از قرمز روشن تا قهوهای است که در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید رنگ آن تیرهتر خواهد شد.
- چوب درخت افرا: به دلیل دارا بودن رنگ گرم و رگههای تیره، زیبایی آن فوقالعاده است. اگر شما میخواهید درب کابینت آشپزخانه شما یک طرح خاص داشته باشد چوب افرا بهترین گزینه است. این چوب تراکم و استحکام بالایی دارد.
- چوب درخت گردو: این چوب به دلیل داشتن منافذ فشرده در درون خود استحکام و سختی زیادی دارد. چوب گردو یکی از متنوعترین انواع چوبها است. دربهای ساخته شده از چوب گردو دارای تنوع رنگی بالایی است و میتوانید در رنگهای مختلف مانند کرم، قهوهای تیره، قهوهای روشن و… بسته به سلیقه خود، یکی از رنگها را انتخاب کنید.
- چوب درخت راش: رنگ این چوب کرم مایل به قرمز است و دارای بافتی همگن و موجهای زیبا است. در برابر حشرات و قارچها تقریباً مقاومت خوبی دارد. از چوب درخت راش در اکثر نقاط ایران میتوانید استفاده کنید. این چوب زیبایی زیادی به درب کابینت آشپزخانه شما میبخشد.
- چوب درخت روسی: چوب روسی همان چوب درخت کاج است. این درخت در منطقه سیبری روسیه دارای تنوع زیادی است و به همین دلیل به چوب روسی نیز معروف شده است. رنگ این چوب سفید است و گاهی اوقات به رنگ صورتی مایل به قرمز نیز یافت میشود.
نتیجه گیری
همانطور که در این مقاله اشاره کردیم چوب هر درختی دارای خصوصیات منحصر به خود است و بسته به منطقه جغرافیایی که در آن زندگی میکنید باید یکی از انواع آن را انتخاب کنید. زیبایی آشپزخانه با کابینت تکمیل میشود. کابینتهای چوبی، زیبایی زیادی دارند و آشپزخانه شما را دل انگیزتر خواهند کرد. نکته مهم این است که چوبی که برای درب کابینت خود انتخاب میکنید باید با شرایط آب و هوایی منطقه زندگی شما سازگاری داشته باشد.