مراحل ساخت کابینت
مراحل ساختن کابینت آشپزخانه
برای آشنایی مشتریان عزیز مراحل ساخت کابینت را شرح میدهیم تا با پروسه ساختن کابینت آشنا شوند. اما ساخت کابینت کار تخصصی و حساسی هست و نیاز به تجربه، مهارت و هنر دارد. پس صرفاً با خواندن این مقاله نمیتوان به یک کابینت ساز مبدل شد.
مرحله اول: اندازه گیری و مشخص کردن متریال
در ابتدا باید کارشناس مربوطه از محل بازدید کند. در این بازدید باید شکل هندسی و اندازه آشپزخانه مشخص شود. سپس باید در مورد سلیقه کارفرما و متریالهای مورد نظر صحبت کرد. به طور کلی بر طبق اندازه و شکل هندسی آشپزخانه موارد زیر باید مشخص شود:
نوع و جنس کابینت: مانند کابینت ممبران، کابینت ام دی اف، کابینت فانتزی و… میباشد. بسته به دکوراسیون کل منزل و سلیقه فردی میتوان از انواع مختلف کابینت استفاده کرد.
رنگ کابینت: این مورد بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد مانند کوچک یا بزرگ بودن فضای آشپزخانه، نورگیر بودن یا نبودن آشپزخانه، طرح کلی دکوراسیون منزل و…
نورپردازی: نوع نورپردازی آشپزخانه با توجه به اندازه و نورگیر بودن و سلیقه کارفرما مشخص خواهد شد. برخی نورپردازیها روی کابینت انجام میشود.
کابینت جزیره: برای بکار بردن کابینت جزیره باید محدودیتها را مشخص کرد. به عنوان مثال این نوع کابینت بیشتر برای فضاهای بزرگ مناسب است اما در فضاهای کوچک نیز در شرایطی میتوان از آن استفاده کرد. البته شاید سلیقه کارفرما نیز استفاده از اپن به جای جزیره باشد.
تجهیزات آشپزخانه: برخی تجهیزات در ساخت کابینت بسیار مؤثر است. نوع اجاق گاز بسته به رومیزی یا معمولی بودن، در ساخت کابینت تأثیر زیادی دارد. جای لباسشویی، اندازه ماشین ظرفشویی و نوع آن (ظرفشوییهای بزرگ یا کوچک)، دارا بودن ماکروفر و توکار بودن یا نبودن آن و اندازه یخچال نیز باید در مرحله اول ساخت کابینت مشخص شود. البته لازم به ذکر است که اندازه آشپزخانه در چگونگی بکار بردن این تجهیزات بسیار مؤثر است. به عنوان مثال در آشپزخانههای کوچک بهتر است از اجاق گاز رومیزی استفاده کرد.
انشعابات: لولههای گاز، لولههای فاضلاب برای سینک ظرفشویی یا لباسشویی، دودکش هود و… در جای تجهیزات آشپزخانه و نوع طراحی کابینتها بسیار مهم است.
مرحله دوم: طراحی انواع کابینتها
در این مرحله انواع طرحهای کابینت مناسب برای فضای مورد نظر که میتوان بکار برد را با نرم افزارهای کامپیوتری آماده و به کارفرما جهت نهایی شدن طرح کابینت نشان داده میشود.
مرحله سوم: ساخت کابینت
این مرحله از ساخت کابینت به چند مرحله تقسیم می شود:
آماده سازی متریالها
همانطور که گفتیم، جنس و نوع کابینتها دارای متریالهای مختلف هستند. بدنه کابینتها عمدتاً از جنس تختهای که از خرده چوب ساخته شده یا همان نئوپان و MDF ساخته میشود. بعد با روکشهای مصنوعی و طبیعی روی بدنه را میپوشانند که زیبایی کار همینجاست.
رویه کابینتها در تماس با محیط بیرون قرار دارد بنابراین باید از رویههایی استفاده کرد که در برابر حرارت و نفوذ آب مقاوم هستند مانند روکشهای فرمیکا MPL. در این مرحله نیز با توجه به رنگی که مشتری در مراحل قبلی ساخت کابینت انتخاب کرده و با کارشناس به آن رسیدهاند، کار میشود.
قابل ذکر است که متریال در ساخت کابینت مهم است بنابراین در هزینهها بسیار تأثیر دارد. همیشه انتخاب متریالها به دلخواه ما نیست و عوامل محیطی هم دخیل هستند تا نتیجه کار شما با موفقیت روبرو شود.
ضخامت و اندازه برشها
این مرحله از مراحل ساخت کابینت با هنر و کمی مهندسی همراه است چرا که ضخامت یکسان و مناسب قطعات برش خورده در نظم سازه بسیار مؤثر است. محاسبه اندازه برشهای کابینتهای دیواری و زمینی با هم متفاوت است. به جهت ساخت کابینتهای زمینی استاندارد، بهتر است از صفحات لبه گرد استفاده شود.
برش کاری
برای برش کاری باید خرد کردن ورقهها با اندازه گیری دقیق تختهها انجام شود. در این مرحله هنر و تجربه کارشناس بسیار دخیل است زیرا پرتی کار و متریالها به حداقل رسیده و هزینهها نیز کاهش مییابد. در برشکاری، عیوب یا اصلاحیههایی مانند ضخامت PVC، تابیدگی ورق ها، بدنه، پاسنگ، پشت بدنه، بلنت و تاج و خش خوردگی سطوح رفع میشوند. برشکاری در ساخت کابینت مدرن باید با ظرافت بیشتری انجام شود تا زیبایی کابینتها نمود پیدا کنند. مهارت کار با تجهیزات و ابزارها در مراحل ساخت کابینت، یک هنر است و نیاز به تجربه نیز دارد.
چسباندن لبهها
این مرحله دارای دو جنبه است:
- جنبه زیبایی
- محافظت از لبهها در برابر ساییدگی و نفوذ آب
برای لبه چسبانی، از سایزهای مختلف نوار استفاده میشود. بهتر است برای ظرافت و زیبایی کار، این مرحله با روش ماشینی انجام شود.
مرحله ایجاد سوراخها و شیارها
برای قرارگیری پشت بند کار کابینتها چه به صورت زمینی و چه دیواری باید شیار ایجاد شود. این شیارها باید ۱۷ سانت نسبت به پشتی بدنه فاصله داشته باشند. پس از آن، محل سوراخهای اتصالات بدنه و تجهیزات مانند ریل کشو مشخص میگردد. سوراخ زدن برای اتصالات باعث تمیزی کار و بالا رفتن سرعت مونتاژ میشود.
مونتاژ
پس از گذراندن تمامی مراحل ساخت کابینت، باید قطعات به یکدیگر متصل شوند که به آن مونتاژ میگوییم. با مونتاژ، کابینتها به راحتی نصب میشوند. مرحله مونتاژ مرحلهای دقیق و حساس است و به مهارت و تجربه نیاز دارد. در صورت خرابکاری در این مرحله، کار نهایی دچار مشکل خواهد شد.
مرحله آخر: نصب کابینتها
در ابتدا باید محل دقیق کابینتها در آشپزخانه مشخص و علامت گذاری شوند. سپس باید اتصالات مربوط به کابینتها نصب شود. این اتصالات در قدرت قرارگیری و محکم شدن کابینتها در جای خود و تحمل بار بکار برده میشود.
حال باید کابینتهای زمینی و دیواری در جای خود نصب و محکم شوند. سپس طبقات کابینتها اندازه گیری و برشکاری میشوند و دربها نیز نصب میشوند. طبقات و دربها باید ضخامت کمتری داشته باشند. لبه چسبانی دربها و نمای کابینت در این مرحله انجام میشود. در نهایت، لولاها و دستگیرهها به درستی و با دقت نصب میشوند و کار به پایان میرسد.
این مراحل به صورت مختصر و کلی ذکر شد تا مشتریان محترم در جریان روند کلی کار باشند.جهت دیدن نمونه کارهای شرکت آی لکس میتوانید به پیج اینستاگرام آی لکس چوب مراجعه نمایید.