article

سی‌ ان‌ سی چیست؟

آنچه خواهید خواند … سی‌ ان‌ سی چیست؟عملکرد دستگاه سی‌ ان‌ سی چگونه است؟انواع آن بر اساس تعداد محورکاربردهای دستگاه CNC سی ان سی چیست ؟مزایای دستگاه CNC سی ان سی چیست ؟سی‌ ان‌ سی چوبانواع دستگاه سی‌ ان‌ سی چوبسی‌ان‌سی چوب روتاریسی‌ ان‌ سی چیست؟ سی‌ ان‌ سی (CNC)…

سی‌ ان‌ سی چیست؟

سی‌ ان‌ سی (CNC) چیست ؟ از نظر لغوی سی ان سی مخفف شده عبارت Computer Numerical Control است که به معنای کنترل عددی توسط کامپیوتر است. در واقع سی‌ان‌سی به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که دارای کنترل عددی هستند و قادر به تولید قطعات پیچیده هستند.

سی‌ان‌اسی از دستگاه‌های بسیار پرکاربرد در صنایع به حساب می‌آید که فرایند برش یا سوراخ را در سه محور اصلی با استفاده از مته‌ای پرسرعت و بازوهایی که توسط کامپیوتر کنترل می‌شوند، انجام می‌دهند. این ماشین آلات به دلیل بهره بردن از کامپیوتر، سرعت و دقت بالایی دارند.

اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه‌ی ساخت این دستگاه بیندازیم باید گفت قدمت این دستگاه به سال 1950 باز می‌گردد. اولین بار شخصی به نام جان پارسانگ دستگاه NC را تولید کرد که برای ساخت قطعات پیچیده و بسیار دقیق صنعت هوانوردی و نیروی هوایی آمریکا مورد استفاده قرار گرفت.

سپس در سال 1952 انستیتو MIT سری پیشرفته و کامل‌تری به نام NC1 را ساخت که توانایی کنترل در راستای سه محور را داشت. مدتی گذشت و بعدها در سال 1959، برخلاف دستگاه‌های قبلی و با بهره‌گیری از کامپیوترهای پیشرفته دستگاه CNC ساخته شد. این دستگاه به دلیل دامنه عملکرد گسترده‌ی خود در عملیات گوناگون و بسیاری همچون ماشین سازی، قطعه سازی، قالب سازی، حکاکی، برشکاری، مونتاژ و… استفاده می‌شد.

عملکرد دستگاه سی‌ ان‌ سی چگونه است؟

عملکرد دستگاه سی‌ ان‌ سی شبیه به بدن انسان است. اساس عملکرد آن بر پایه پردازش دستورات دریافت شده از اپراتور دستگاه است. هر تغییری که بر روی سطوح مورد نظر لازم است انجام شود ترکیبی از حرکت در جهات مختلف است. بخش اصلی که مغز دستگاه سی‌ان‌سی است، واحد کنترلر آن می‌باشد. دستگاه سی‌ان‌سی دارای مکانیزمی برای فرمان دادن، تحلیل بازخوردها، بازوهایی برای اجرای فرمان و همچنین بدنه‌ی آن است.

انواع آن بر اساس تعداد محور

دستگاه‌های CNC را می‌توان از جهات مختلفی دسته‌بندی کرد. مهمترین دسته‌بندی اینگونه ماشین آلات از نظر تعداد محور است که آنها را برای شما نام برده‌ایم:

  1. سی‌ان‌سی دو محور
  2. سی‌ان‌سی سه محور
  3. سی‌ان‌سی چهار محور
  4. سی‌ان‌سی پنج محور
  5. سی‌ان‌سی شش محور
  6. ربات‌ها

کاربردهای دستگاه CNC سی ان سی چیست ؟

صنایعی که از این دستگاه در تولید محصولات خود بهره می‌برند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنعت خودروسازی
  • صنعت چوب طبیعی و مصنوعی
  • ماشین‌های برش لیزر
  • ماشین‌های حکاکی
  • طلا و جواهرسازی
  • صنعت نفت
  • صنایع چرم، پارچه و چاپ

مزایای دستگاه CNC سی ان سی چیست ؟

با توجه به مزایای بسیاری که این ماشین آلات دارا هستند به دستگاهی بی‌رقیب تبدیل شده‌اند. در ادامه قصد داریم مزیت‌های دستگاه‌های سی‌ان‌سی را برای شما شرح دهیم:

  • سرعت و دقت بسیار بالا
  • کاهش هزینه تولید
  • کاهش خطای انسانی
  • افزایش راندمان و بهره‌وری تولید
  • عدم نیاز به نظارت مستمر اپراتور
  • امکان خطایابی و رفع خطا
  • انعطاف‌پذیری در تولید
  • قابلیت تکرارپذیری بالا
  • سهولت و سادگی در مانیتورینگ

سی‌ ان‌ سی چوب

به واسطه رشد و پیشرفت چشمگیر صنعت چوب و کابینت آشپزخانه و همچنین حضور پررنگ فعالان در این صنعت، لزوم استفاده از ماشین آلات صنعتی نوین و مدرن مانند سی‌ان‌سی چوب در کارگاه‌های این صنعت روز به روز در حال افزایش است.

وجود انحصاری این دستگاه‌ها در صنایع چوب، مبلمان صفحه‌ای ام‌دی‌اف، منبت‌کاری و یا در هر شاخه‌ی دیگری از این صنعت باعث شد تا نقش این ماشین آلات و کاربرد آنها را برای شما بیان نماییم.

این دستگاه جهت برش ورق‌های چوب طبیعی مانند کابینت روکش چوب و چوب مصنوعی مانند کابینت ام‌دی‌اف کاربرد دارد.

انواع دستگاه سی‌ ان‌ سی چوب

دستگاه‌های سی‌ان‌سی چوب در دو دسته تخت برای قطعه کارهای تخت مانند ام‌دی‌اف و روتاری جهت منبت‌کاری و خراطی تقسیم‌بندی می‌شوند.

سی‌ان‌سی چوب فلت

این نوع سی‌ان‌سی چوب را به اصطلاح با نام‌هایی همچون سی‌ان‌سی تخت یا سی‌ان‌سی ساده نیز نام می‌برند. این نوع دستگاه بسیار مناسب جهت درب‌های چوبی ساختمان، کابینت و دکوراسیون داخلی، صنعت مبلمان اداری، صنعت تولید سیسمونی لوازم کودک، صنعت کابینت‌سازی که بر روی ام‌دی‌اف و سنگ‌های مصنوعی توسط برش‌های منحنی می‌باشند.

مکانیزم حرکتی این نوع از دستگاه‌های سی‌ان‌سی بصورت بالسکرو یا دنده شانه‌ای می‌باشند. موتورهای حرکتی آنها نسبت به کارایی‌ای که انجام می‌دهند متفاوت است.

سی‌ان‌سی چوب روتاری

این نوع از سی‌ان‌سی با چرخاندن قابل کنترل قطعه کار، آن را در معرض ابزار قرار داده و نقوش منبت را به بهترین نحو بر روی آن ایجاد می‌کند. ماشین آلات CNC روتاری در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی ساخته شده و در کار با تیراژهای بالا از چندین هد به صورت همزمان بهره می‌برند.

سی‌ان‌سی روتاری از لحاظ کاربرد برای ایجاد طرح و نقش بر روی پایه مبل، منبت‌کاری، مجسمه‌سازی و پیکرتراشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع ماشین آلات را با تعداد هد معرفی می‌کنند که خرید آنها بستگی به نیاز مشتری دارد.

یکی از کاربردهای CNC روتاری امکان منبت‌کاری بر روی کابینت ام‌دی‌اف است که ظاهری شبیه به کابینت‌های چوبی حکاکی شده یا همان کابینت ممبران دارد. این ماشین آلات همچنین برای منبت‌کاری درب وکیوم یا همان درب کابینت ممبران نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سی‌ان‌سی چیست؟
آنلاین هستیم!

درخواست مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره تخصصی از کارشناسان آیلکس چوب، لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم!

Related

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

پیشنهاد ویژه شما: بازدید و برآورد قیمت رایگان

تیم آیلکس چوب آماده است تا به‌صورت کاملاً رایگان از فضای شما بازدید کند، مشاوره تخصصی ارائه دهد و بهترین قیمت را برای شما برآورد کند.

پیشنهاد ویژه شما: بازدید و برآورد قیمت رایگان

فرصتی ویژه برای شما: تیم آیلکس چوب آماده است تا به‌صورت کاملاً رایگان از فضای شما بازدید کند، مشاوره تخصصی ارائه دهد و بهترین قیمت را برای شما برآورد کند. این پیشنهاد محدود و مخصوص کاربران منتخب است!

آدرس: تهران، سی متری نیرو هوایی، بعد از کوچه سادات اصفهانی، پلاک 26