چگونه کمد دیواری قدیمی را نو کنیم؟
امروزه هزینهی خرید و نصب کمد دیواری بسیار بالا رفته است؛ زیرا موادی که برای ساخت کمد دیواری استفاده میشوند، قیمت بالایی دارند و هرچه کیفیت کمد دیواری انتخابی شما بالاتر باشد، هزینهی آن نیز بیشتر میشود. به همین دلیل بسیاری از افراد به جای خرید کمد دیواری جدید و گران قیمت، کمد دیواری قدیمی خود را نو میکنند که این کار با روشهای مختلفی انجام میشود.
ما در این مطلب میخواهیم به شما بگوییم که چگونه کمد دیواری قدیمی را نو کنیم و تمامی روشهای نو کردن کمد دیواری را به طور کامل برای شما شرح دهیم؛ پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
چگونه کمد دیواری قدیمی را نو کنیم؟
روشهای بسیاری برای نو کردن کمد دیواری قدیمی وجود دارند که هر یک دارای ویژگیهای خاص و منحصر به فردی هستند. شما میتوانید این روشها را یاد بگیرید و دست به کار شوید تا با یک هزینهی پایین و مقرون به صرفه، زیبایی و تازگی را به کمد دیواریهای خود بازگردانید. شما میتوانید از روشهای مختلفی مانند تعویض درب، نقاشی کردن، رنگ کردن، کشیدن روکش، چسباندن استیکر و غیره برای نو کردن کمد دیواری خود استفاده کنید.
ما در قسمت زیر انواع این روشها را برای شما توضیح میدهیم تا بتوانید با توجه به سلیقه و شرایط خود، روش نو کردن کمد دیواری خود را انتخاب نمایید. شما میتوانید برای نوسازی کمد دیواری خود، به سایت آیلکس چوب مراجعه کرده و وسایل مورد نیاز برای این بازسازی را از آنها خریداری نمایید.
روش اول نقاشی و یا رنگ کردن
اگر کمد دیواری شما خیلی آسیب دیده نباشد و روی آن برآمدگی و یا فرورفتگی ایجاد نکردهاید، میتوانید کمد دیواری خود را رنگ کنید و برای این کار باید از رنگهای اکریلیک استفاده نمایید. گاهی اوقات نیز افراد میخواهند رنگ کمد دیواری خود را عوض کنند تا آن را با دیگر وسایل خود ست کنند و یا این که از رنگ آن خسته شده اند؛ در این صورت نیز میتوان از روش رنگآمیزی کمد دیواری استفاده کرد که روش بسیار خوب و راحتی برای نوسازی کمد دیواری است. بسیاری از افرادی که در نقاشی مهارت دارند، بعد از رنگ کردن کمد دیواری روی آن طرحهای مختلفی میکشند و بسیاری از افراد نیز از شابلون برای ایجاد این طرحها استفاده میکنند. شما میتوانید روی کمدها را برچسبهای آماده بزنید تا نیازی به کشیدن طرح روی آن نداشته باشید.
روش دوم چسباندن قاب
بسیاری از افراد نمیخواهند که رنگی روی کمد دیواری خود بزنند و تنها میخواهند کمی شکل و شمایل آن را عوض کرده و آسیب دیدگیهای آن را بپوشانند. این دسته از افراد میتوانند از قابهای آمادهای استفاده کنند که در طرحها و اندازههای متفاوتی به فروش میرسند. برای تهیهی قاب، باید در ابتدا کمد دیواری خود را اندازه بگیرید و متناسب با آن طرح و اندازهی قابهای خود را انتخاب نمایید. اندازه کمد برای انتخاب تعداد قابها نیز مد نظر قرار میگیرد.
برای چسباندن قابها باید در ابتدا آنها را با استفاده از سمباده صاف نمایید تا چسب به خوبی داخل آن برود و به صورت کاملا صاف و تمیز به کمد بچسبد. معمولا برای چسباندن قابها از چسب چوب استفاده میشود. در این مرحله باید جایگاه نصب قابها را تعیین کرده و سپس چسب را به پشت قابها بزنید و سپس آن را روی کمد نصب نمایید. دقت در تمیزی چسبکاری در این روش بسیار مهم است و از طرفی باید حواستان باشد که قابها را صاف و درست روی کمد بچسبانید.
روش سوم کشیدن روکش
اگر کمد دیواری شما خیلی قدیمی و کهنه است و روی آن خراش، فرورفتگی و برآمدگی وجود دارد، باید از روکش برای نوسازی آن استفاده کنید. امروزه روکشهایی به صورت رولی در بازار به فروش میرسند که کیفیت بسیار بالایی دارند و از طرفی میتوانند تمامی نواقص کمد دیواری شما را پوشش دهند. از این روکشها برای نوسازی کمد دیواری، کابینت، درب اتاق و غیره استفاده میشود. شما میتوانید بر اساس اندازهی کمد دیواری خود، تعدادی رول از روکش مورد نظر خود تهیه کنید که البته انتخاب ضخامت آنها نیز بسیار مهم است. برای مثال اگر شکستگیها و آسیبهای کمد دیواری بیش از اندازه باشد، باید حتما از روکشهای ضخیم استفاده کنید؛ البته ضخیمترین روکش نیز مشکلی در باز و بسته شدن درب کمد دیواری ایجاد نمیکند و لازم نیست نگران این موضوع باشید.
انواع روکش
روکشها انواع و اقسام مختلفی دارند و هر یک از آنها دارای طرحهای متفاوتی هستند. بعضی از انواع روکش در بازار به فروش میرسند که طرح چوب دارند و با کشیدن آن روی کمد دیواری، کمد شما چوبی به نظر خواهد رسید. طرحهای چوبی این روکشها بسیار زیبا هستند و از رنگ تیره تا روشن آنها در بازار به فروش میرسند.
بعضی دیگر از انواع روکشها دارای رنگهای متنوعی هستند و شما میتوانید رنگ آنها را بر اساس دکوراسیون و ست رنگی خانه و یا اتاق خود انتخاب کنید. این روکشها تمامی طیفهای رنگی را پوشش میدهند و شما میتوانید بر اساس سلیقهی خود آنها را انتخاب کنید.
از دیگر انواع روکش ها، روکشهای طرحدار هستند که روی آنها اشکال هندسی، طرح گل و گیاه و غیره وجود دارد که این نوع از روکشها نیز با رنگهای متنوعی در بازار به فروش میرسند. بعضی از انواع این روکشها هستند که طرح آینهای دارند اما وضوح آنها به اندازه آینه نیست ولی میتوانند مانند آینه نور را به خوبی منعکس کنند.
نحوه نصب روکش
برای نصب این روکشها باید در ابتدا کمد دیواری خود را به طور کامل تمیز نمایید و اگر روی آن برآمدگی وجود دارد، کمی روی آن را سمباده بکشید تا سطح آن کاملا صاف شود؛ سپس باید ورق پشت روکش را از آن جدا نمایید و قسمت چسبی آن را با دقت فراوان و آرامش، از بالا به سمت پایین بر روی کمد دیواری بچسبانید. برای این که کار شما کاملا صاف و تمیز در بیاید، بهتر است که از یک کاردک استفاده کنید تا در زیر روکش حباب ایجاد نشود. در پایان روی آن را سشوار بگیرید تا به طور کامل به کمد دیواری بچسبد.
کلام آخر در رابطه با نو کردن کمد دیواری قدیمی
در این مطلب راجع به این موضوع صحبت کردیم که چگونه کمد دیواری قدیمی را نو کنیم؟ در همین راستا چند روش متفاوت برای نوسازی کمد دیواری را به شما معرفی کردیم و راجع به نصب آنها توضیح دادیم تا شما بتوانید به راحتی کمد دیواری قدیمی خود را نو کنید.